فهرست مطالب

Advances in Medical and Biomedical Research - Volume:14 Issue: 56, 2006

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:14 Issue: 56, 2006

  • 70 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/07/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی قائمی، مجید انصاری، سعید محمدی صفحه 1
    زم‍ینه و هدف
    اعمال جراحی سرپایی به روش بی هوشی عمومی و یا بی حسی نخاعی انجام می شود. برخ‍ی از متخصصین بی هوشی به علت قابل پیش بینی بودن نسب‍ی روند بی هوشی عمومی و جهت پره‍یز از عوارض جانب‍ی داروهای نخاعی، بی هوشی عمومی را انتخاب می کنند. از جمله عوارض جانب‍ی داروهای نخاعی، می توان به سندروم عصبی گذرا (TNS) ناشی از لیدوکائین، یا طول اثر غیرقابل پیش بینی و تهوع و استفراغ زیاد ناشی از پروکائین، و یا مدت اثر طولانی و سطح حسی غیرقابل پیش بینی بوپیواکائین اشاره کرد. کاهش دوز بوپیواکائین باعث کاهش مدت اثر آن می شود و روش saddle block سطح حسی مطمئنی ایجاد می کند. مزیت دیگر بوپیواکائین بلوک حسی انتخابی آن در دوزهای کم است که در جراحی های آنورکتال مفید می باشد. هدف از ا‍ ین مطالعه بررسی سطح حسی، طول مدت بی حسی و بلوک حسی انتخابی بوپیواکائین دوز پایین (low dose) و هیپرباریک در روش saddle block جهت جراحی های آنورکتال و مقایسه آن با لیدوکائین low dose و هیپرباریک بود.
    روش بررس‍ی
     در ا‍ین کارآزمایی بالینی ب‍یماران به صورت تصادفی در دو گروه 32 نفری قرارگرفتند. در گروه بوپیواکائین، یک میلی لیتر بوپیواکائین 0.5 درصد هیپرباریک در وضعیت نشسته و در گروه لیدوکائین، یک میلی لیتر لیدوکائین 0.5 درصد هیپرباریک در همان وضعیت تزریق شد. بعد از پنج دقیقه بیماران در وضعیت لیتوتومی قرارگرفتند. فشار خون و ضربان قلب هر 5 دقیقه اندازه گ‍یری و ثبت شد. شدت بلوک حسی و حرکتی، طول مدت بی حسی و تونیسیته اسفنکتر مقعد ن‍یز در دو گروه ثبت شد.
    یافته ها
    سطح بی حسی و طول مدت بی حسی در گروه بوپیواکائین بیشتر از گروه لیدوکائین بود. شدت بلوک حرکتی و از بین رفتن تونیسیته اسفنکتر مقعد درگروه لیدوکائین بیشتر از گروه بوپیواکائین ارزیاب‍ی شد. میانگین کاهش فشار خون در گروه لیدوکائین از نظر آماری بیشتر از گروه بوپیواکائین بود.
    نت‍یجه گ‍یری
    بوپیواکائین low dose و هیپرباریک در مقایسه با لیدوکائین، سطح حسی مناسب، طول مدت بی حسی مناسب و بلوک حسی انتخابی برای جراحی های آنورکتال در روش saddle block ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: بی هوشی نخاعی، بوپیواکائین، لیدوکائین، آنورکتال، بلوک حرکتی
  • محمدرضا جعفری، پوریا تبریزیان، فاطمه فکرمندی، سمانه عنصری صفحه 6
    زمینه و هدف
    تحقیقات بسیاری در زمینه اثرات ضد درد حاصل از تجویز خوراکی یا تزریقی انواع روغن ها انجام شده است. یکی از این مطالعات نشان داده که تجویز خوراکی روغن سویا بر درد ناشی از سرطان استخوان اثر مفیدی داشته است. با توجه به گزارشات پیشین درمورد تاثیر بی دردی روغن سویا در تجویز محیطی و از آن جایی که در تحقیقات مختلف این روغن به عنوان حلال و یا در تهیه امولسیون برای مطالعه اثر ضد درد داروهای نامحلول در آب مورد استفاده قرار می گیرد، اثر ضد درد روغن سویا در تزریق درون بطن مغزی موش سوری مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    برای انجام این تحقیق از موش های سوری نر استفاده شده است. ابتدا موش ها استریوتاکس شده و یک کانال از جنس فولاد ضد زنگ در بطن راست مغزی حیوان قرار داده شد. پس از گذشت یک هفته از انجام جراحی بعد از تزریق سرم فیزیولوژی یا روغن سویا آزمایش درد با روش فرمالین در موش ها انجام گرفت و اثر ضد درد روغن سویا ارزیابی گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهند که تزریق روغن سویای خالص دارای اثر بی دردی است، اما در غلظت10 درصد فاقد اثرضد درد می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه با نتایج مطالعات دیگر در رابطه با تاثیر ضددرد تجویز محیطی روغن سویا، همسو می باشد. بنابراین پیشنهاد می گردد برای تهیه امولسیون داروهای نامحلول در آب با روغن سویا و انجام مطالعات از حداقل غلظت این روغن استفاده شود.
    کلیدواژگان: روغن سویا، اثر بی دردی، اثر ضددرد، تست فرمالین، موش سوری
  • محمدحسن شاه حسینی، مسعود مردانی، زهرا حسینی، حمیدرضا خرم خورشید، امیر عباس رحیمی، جلیل وند، یوسفی صفحه 12
    زمینه و هدف
    مایکوپلاسما پنومونیه عامل گرفتاری های تنفسی مانند گلودرد، فارنژیت، رینیت، تراکئوبرونشیت و هم چنین مسوول بیش از بیست درصد موارد پنومونی های کسب شده از جامعه است. روش های متداول تشخیص مایکوپلاسما پنومونیه دارای محدودیت هایی است، بنابراین نیاز به به کارگیری روش های دقیق دیگر کاملا احساس می گردد. روش های مولکولی، از جمله واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) دارای پتانسیل زیادی جهت تشخیص دقیق و سریع این عامل بیماری زا بوده و در نتیجه می توانند امکان شروع هر چه سریع تر درمان آنتی بیوتیکی بیماری را فراهم نمایند. در این مطالعه سعی شده است روش کشت و PCR مقایسه شده و یک روش سریع و عملی PCR برای شناسایی مایکوپلاسما پنومونیه طراحی و بررسی شود.
    روش بررسی
    بر روی نمونه های کلینیکی 100 بیمار که با شکایات تنفسی به بیمارستان مراجعه کرده بودند، کشت وPCR انجام شد. یک روش PCR حساس با استفاده از پرایمرهای P4A و P4B و هدف ژنی P1 cytadhesin، طراحی و بر روی نمونه های سوآپ جمع آوری شده از بیماران به کار گرفته شد. محصول (PCR((345bp به وسیله روش PCR-Cloning در پلاسمید pTZ57R کلون گردید و جهت تعیین توالی مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    همه نمونه های کشت مثبت دارای نتیجه PCR مثبت هم بودند. در 33 نمونه دیگر که از نظر کشت منفی بودند آزمایش PCR مثبت بود، در نتیجه 43 نمونه از 100 نمونه (43درصد) دارای نتیجه مستقیم مثبت PCR بودند. حد شناسایی سنجش مولکولی حاضر در حد 10 ارگانیسم مایکوپلاسما پنومونیه ارزیابی شد. در عین حال با 11 نمونه مایکوپلاسمای مورد استفاده و همین طور 17 گونه ی باکتریایی دیگر مورد استفاده در آزمون ویژگی هیچ محصولی تکثیر نگردید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه دلالت بر این موضوع دارد که PCR یک روش حساس و قابل اعتماد برای تشخیص سریع مایکوپلاسما پنومونیه در نمونه های عفونت های تنفسی است.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما پنومونیه، تشخیص، کشت، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • محمدرضا پالیزوان، اکرم اسماعیلی، هاجر رجبیان، یحیی ژند، الهه میرزازاده صفحه 24
    زمینه و هدف
    در افراد مستعد به صرع، کاهش مهار وابسته به گابا می تواند یکی از مکانیسم های ایجاد حملات تشنجی باشد. نورواسترویید های درونی همانند پروژسترون با اثر بر روی گیرنده های گابا A و افزایش هدایت یون کلر سبب مهار تشنج می گردند. با توجه به شیوع و عوارض حملات صرعی و اهمیت مهار آن ها، تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر تزریق داخل صفاقی پروژسترون به موش های تازه متولد شده بر روی استعداد آن ها برای ایجاد کیندلینگ با پنتیلن تترازول انجام گرفت.
    روش بررسی
    این تحقیق تجربی بر روی 32 موش نر و ماده تازه متولد شده نژاد ویستار(Wistar) انجام گرفت. در این تحقیق موش ها به شکل تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند که عبارت بودند از: موش های ماده با تزریق پروژسترون، موش های نر با تزریق پروژسترون، موش های ماده با تزریق سزامویید و موش های نر با تزریق سزامویید. پروژسترون با غلظت 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن حیوان به موش های تازه متولد شده تزریق شد و60 روز پس از تزریق میزان استعداد آن ها برای کیندلینگ شیمیایی با تزریق پنتیلن تترازول مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تزریق پروژسترون به موش های نر و ماده پس از تولد می تواند در دراز مدت استعداد ابتلا به کیندلینگ در موش های ماده را به شکل معنی داری افزایش دهد در حالی که بر روی استعداد ابتلا به کیندلینگ در موش های نر تاثیری ندارد.
    نتیجه گیری
    تزریق پروژسترون در دراز مدت می تواند استعداد ابتلا به کیندلینگ را در موش های ماده افزایش دهد که این اثر بر خلاف اثرات کوتاه مدت آن است.
    کلیدواژگان: کیندلینگ شیمیایی، پنتیلن تترازول، پروژسترون
  • سپیده سخنور صفحه 32
    زمینه و هدف
    بیماران مبتلا به سندروم کرونری حاد شامل بیماران انفارکتوس حاد میوکارد با یا بدون صعود قطعه ST و بیماران مبتلا به آنژین ناپایدار می باشند. قسمت خلفی بطن چپ یکی از قسمت هایی است که از نظر الکتروکاردیوگرافی در روش متداول 12 اشتقاقی پنهان می باشد. تحقیق حاضر به منظور بررسی تغییرات الکتروکاردیوگرافی در روش 15 اشتقاقی در بیماران مبتلا به سندروم کرونری حاد در بیمارستان شهید بهشتی زنجان طی سال 1380 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی و آینده نگر بوده و 347 بیمار طی یک سال مورد بررسی قرار گرفتند. از بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان که با درد قلبی مراجعه کرده و در گروه سندروم کرونری حاد قرار می گرفتند، علاوه بر نوار قلبی استاندارد 12 اشتقاقی، 3 اشتقاق خلفی شامل V9 - V8- V7نیز به طور همزمان گرفته شد. معیارهای مورد بررسی، صعود یا نزول قطعه ST£ 1 میلی متر در دو یا بیش از دو اشتقاق خلفی مجاور هم بوده است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از محاسبه درصدها برای حساسیت، نسبت احتمال و حدود اطمینان 95 درصد استفاده شد.
    یافته ها
    تغییرات قطعه ST (شامل صعود و نزول قطعه 1£ST میلی متر و T منفی) در تعداد قابل توجهی از بیماران (75 بیمار از 347 بیمار) در 3 اشتقاق اضافی دیده شد. حساسیت صعود ST برای بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد با صعود ST (74 بیمار) در الکتروکاردیوگرام 15 اشتقاق در مقابل الکتروکاردیوگرام 12 اشتقاق، از 68.5 درصد به 90.7 درصد افزایش یافت. نسبت احتمال (odd''s ratio) در روش 15 اشتقاقی نسبت به روش 12 اشتقاقی 4.5 بود (2.09 تا 9.69 =CI) که این اختلاف از نظر آماری معنی دار می باشد (P=0.0005). حساسیت نزول ST برای بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد با نزول (34 بیمار) ST در 15 اشتقاق در مقابل 12 اشتقاق از 31.5 درصد به 40.7 درصد افزایش یافت. نسبت احتمال در 15 اشتقاق نسبت به 12 اشتقاق 1.49 بود (0.85 تا 2.61=CI) که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نیست (0.257=P). حساسیت صعود ST برای بیماران مبتلا به آنژین ناپایدار (239 بیمار) در 15 اشتقاق در مقابل 12 اشتقاق از صفر به 5 درصد و حساسیت نزول ST برای بیماران مبتلا به آنژین ناپایدار در 15 اشتقاق در مقابل 12 اشتقاق از 5.9 درصد به 12درصد افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که تغییرات قطعه ST در اشتقاق های خلفی در بیماران با انفارکتوس قلبی و آنژین ناپایدار نسبتا شایع است و اضافه کردن اشتقاق های خلفی می تواند حساسیت تشخیصی را تغییر بدهد.
    کلیدواژگان: انفارکتوس قلبی، آنژین ناپایدار، سندورم کرونری حاد، نوار قلبی، 15 اشتقاق
  • ربابه معماریان، مهوش صلصالی، زهره ونکی، فضل الله احمدی، ابراهیم حاجی زاده صفحه 40
    زمینه و هدف
    پرستاران بزرگ ترین بخش ارایه دهندگان خدمات بهداشتی را تشکیل می دهند و دارای نقش اساسی در تداوم مراقبت و پاسخگوی خدماتی هستند که نیازمند صلاحیت آنان است. آن چه در کسب صلاحیت بالینی در پرستاری قابل اهمیت است، شناخت عوامل مختلف و تاثیر گذار در توسعه آن می باشد. با توجه به این که کسب صلاحیت بالینی وابسته به سیستم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هر کشور می باشد و طبق آن توسعه می یابد، ضرورت دارد عوامل موثر در فرآیند کسب صلاحیت بالینی در پرستاری مورد بررسی قرار گیرد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر به روش تئوری زمینه ای انجام شد. نمونه ی پژوهش 36 نفر از پرستاران بالینی، مربیان و مدیران و مسوولین پرستاری در وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، دانشکده های پرستاری و مامایی، بیمارستان ها و اعضای نظام پرستاری شهر تهران بودند. روش جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختاری بود. کلیه مصاحبه ها ضبط و سپس دست نویس شد و با استفاده از روش مقایسه مداوم مطابق با روش استراوس و کوربین مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این پژوهش یکی از مضامین، عوامل فردی موثر بر صلاحیت بالینی در پرستاری بود که خود طبقات فرعی دیگری داشت. از منظر شرکت کنندگان در این تحقیق عوامل درونی یا فردی، شامل فرآیند ها و عواملی نظیر دانش و مهارت، رعایت موازین اخلاقی، داشتن وجدان کاری، جوابگویی و مسوولیت پذیری بود. مضمون دیگر عوامل سازمانی یا خارجی بوده که خود شامل عوامل محیط بالینی و آموزشی، برنامه های باز آموزی، مجوز کار، کنترل و نظارت وداشتن سیستم آموزشی کارآمد بوده است.
    نتیجه گیری
    فرآیند کسب صلاحیت بالینی بر اساس رابطه بین سه عامل مهم اخلاق، تجربه کاری مفید و عوامل محیطی حاصل می شود.
    کلیدواژگان: صلاحیت بالینی، پرستاری، تئوری زمینه ای
  • فریدون عزیزی، عباس صداقت، دکترربابه شیخ الاسلام، حمید امامی خو، مژگان پادیاب، مهدی هدایتی صفحه 50
    زمینه و هدف
    کمبود ید و اختلالات ناشی از آن به عنوان یک مشکل عمده بهداشتی- تغذیه ای در ایران از سال ها قبل شناخته شده است. استان زنجان یکی از مناطقی است که در مطالعات قبل از یدرسانی دارای شیوع بالای گواتر آندمیک بوده است. در ایران برنامه کنترل و پیشگیری از بروز این اختلالات از جمله تولید و توزیع نمک یددار از سال 1368 به مرحله اجرا درآمده است. به منظور پایش برنامه کشوری مبارزه با کمبود ید در سال 1380 این بررسی در دانش آموزان 7 تا 10 ساله استان زنجان انجام شد.
    روش بررسی
    طی یک بررسی توصیفی مقطعی از طریق نمونه گیری تصادفی تعداد 1200 دانش آموز (به تعداد مساوی دختر و پسر) انتخاب شدند. شیوع گواتر از طریق معاینه بالینی انجام و طبق تقسیم بندی سازمان جهانی بهداشت درجه بندی شد. نمونه ادرار از یک دهم نمونه ها اخذ گردید و اندازه گیری ید ادرار به روش هضم انجام شد.
    یافته ها
    درصد کلی گواتر در دانش آموزان استان زنجان 19.7 درصد و در دختران و پسران به ترتیب 22.5 درصد و 16.8 درصد بود. میانه ید ادرار در جمعیت مورد مطالعه 18.1 میکروگرم در دسی لیتر بود. در 58.1 درصد موارد ید ادرار بیشتر از 10 میکروگرم در دسی لیتر بوده و سطح ید ادرار کمتر از 5 میکروگرم در دسی لیتر در 1.6 درصد موارد وجود داشت. هیچ موردی ید ادرار کمتر از 2 میکروگرم در دسی لیتر نداشت. تفاوتی در شیوع گواتر و میزان ید ادرار بین دو جنس و نیز بین دانش آموزان شهر و روستا مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    یافته های این بررسی نشان می دهد که در مقایسه با بررسی کشوری سال 1375 درصد گواتر در دانش آموزان کاهش معنی داری داشته و ید ادرار دانش آموزان استان زنجان هم چنان درحد مطلوب سازمان جهانی بهداشت می باشد. از این رو استان زنجان در زمره مناطق «عاری از کمبود ید» محسوب می شود.
    کلیدواژگان: گواتر، اختلالات ناشی از کمبود ید، غلظت ید ادراری
  • سعیده مظلوم زاده، اکبر موسوی ویری، حسین دین محمدی صفحه 57
    زمینه و هدف
    شیوع چاقی به عنوان یکی از بزرگ ترین معضلات بهداشتی دنیای امروز در بیشتر مناطق جهان از چند دهه پیش تا کنون سه برابر شده است که این افزایش در کشورهای در حال توسعه سریع تر از کشورهای توسعه یافته می باشد. با توجه به نقش کلیدی گردآوری اطلاعات در زمینه عوامل موثر در بروز چاقی در مناطق مختلف جغرافیایی به منظور پیشگیری و کنترل چاقی، این مطالعه با هدف تعیین شیوع اضافه وزن و چاقی در ارتباط با عوامل مختلف درجمعیت استان زنجان در سال 1383 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی با استفاده از روش گام به گام نظام مراقبت بیماری های غیرواگیر سازمان جهانی بهداشت بر روی 2500 نفر از ساکنین 15 تا 64 ساله که به صورت تصادفی سیستماتیک و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایاز طریق کدگذاری پستی انتخاب شده بودند، انجام شد. اطلاعات مربوط به خصوصیات فردی افراد شرکت کننده از طریق پرسش نامه جمع آوری و اندازه گیری قد و وزن طبق دستورالعمل های معین و با روش یکسان انجام شد. نمایه توده بدنیBMI) 25) تا 29.9 کیلوگرم بر مترمربع به عنوان اضافه وزن و 30 BMI کیلوگرم بر مترمربع و بیشتر به عنوان چاقی تلقی شد. تعاریف اضافه وزن و چاقی بر اساس تقسیم بندی سازمان جهانی بهداشت بوده است. داده ها با استفاده از آزمون کای دو و مدل رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    شیوع اضافه وزن و چاقی در جمعیت مورد مطالعه به ترتیب30.7 و 15 درصد و نسبت چاقی در زنان 21.3 درصد و در مردان 8.9 درصد بود. شیوع چاقی با افزایش سن، افزایش یافته و در گروه سنی 45 تا 54 سال به حداکثر می رسید. شیوع اضافه وزن و چاقی هر دو در ساکنین مناطق شهری بیشتر از روستاها و در افراد متاهل بیشتر از افراد مجرد بود. هم چنین شیوع چاقی با افزایش سطح تحصیلات کاهش یافته بود.
    نتیجه گیری
    شیوع بالای اضافه وزن و چاقی در این جمعیت، ضرورت انجام مداخلات مناسب به ویژه در گروه های پرخطر در جهت کنترل این اپیدمی را مطرح می سازد.
    کلیدواژگان: چاقی، اضافه وزن، اپیدمیولوژی، زنجان
|
  • M. Ghaemi *, M. Ansari, S. Mohammadi Page 1
    Background and Objective
    Outpatient surgery can be performed by general or spinal anesthesia. Spinal anesthetic drugs have side effects. Many anesthesiologists choose general anesthesia, because of its relative predictability and to avoid undesirable side effects associated with spinal anesthesia. For example lidocaine is frequently associated with Transient Neuroligic Symptoms (TNS). Bupivacaine may cause urinary retention, prolonged discharge time and unpredictable level of anesthesia dependent on dose. Reducing bupivacaine dose will shorten the duration of action and its anesthesia level will be predictable in saddle block technique. This study was designed to assess the effects of hyperbaric, low dose bupivacaine in level of sensory block, duration of anesthesia and selective sensory block in an rectal surgery and its comparison with lidocaine.
    Materials and Methods
    In a clinical trial study, 64 patients who were the candidates for anorectal surgery were divided in two groups randomly. In one group, hyperbaric bupivacaine 0.5% was injected in sitting position. The other group received hyperbaric lidocaine 5% in the same position. The patients were laid in lithotomy position after 5 minute. Blood pressure, pulse rate, severity of sensory & motor block, duration of anesthesia and tonicity of anal sphincter were recorded in two groups. The results were analyzed through T-test, chi square and variance analysis.
    Results
    Sensory level and anesthesia duration in bupivacaine group were higher than lidocaine group. Motor block degree and anal sphincter tonicity loss in lidocaine group were greater than the other one. Blood pressure decreasing in lidocaine group was significantly higher to bupivacaine group.
    Conclusion
    The proper sensory level and short anesthetic duration of low-dose hyperbaric bupivacaine are comparable with lidocaine in saddle block position, and selective sensory block may be useful for anorectal surgery in lithotomy position.
    Keywords: Spinal Anesthesia, Bupivacaine, Lidocaine, Anorectal, Motor block
  • Mr Jafari *, P. Tabrizian, F. Fekrmandi, S. Onsori Page 6
    Background and Objective
    Several studies have shown that Soya oil has analgesic effects when it administered orally or injected. Oral administration of Soya oil has antinociceptive effect on bone dysplasia induced pain. Based on previous reports concerning analgesic effect of peripheral administration of Soya oil and the usage of the oil as a solvent or the oil part of emulsions to prepare water insoluble drugs, we investigated the analgesic effect of intracerebroventricular (i.c.v.) injection of Soya oil.
    Materials and Methods
    The antinociceptive effects of i.c.v. administration of Soya oil using formalin test have been studied in stereotaxed mice after one week of surgery and insertion of a stainless steel canulla in the right cerebroventricle.
    Results
    Administration of pure Soya oil induced an antinociceptive effect in mice but the oil did not show any analgesic effects in 10 percent concentration.
    Conclusion
    The results of this study are in agreement with previous data on analgesic effect of peripheral administration of Soya oil. Therefore, we suggest that minimum concentrations should be used to prepare emulsions with Soya oil for water insoluble drugs in antinociception studies.
    Keywords: Soya oil, Analgesia (Antinociception), Formalin test, Mice
  • Mh Shahhosseiny *, M. Mardani, Z. Hosseini, Hr Khoramkhorshid, Aa Rahimi, J. Vande Yusefi Page 12
    Backgrounds &
    Objective
    Mycoplasmas pneumoniae is responsible for more than 20% of community acquired pneumonia cases and also implicated in acute respiratory infections, such as sore throat, pharyngitis, rhinitis, and tracheobronchitis. Conventional assays for the detection of M. pneumoniae have their limitations, resulting in the need for more accurate diagnostic methods. Molecular methods, for example Polymerase Chain Reaction (PCR), have the potential to produce rapid, sensitive, and specific results, allowing early appropriate antibiotic therapy. In this study, we aimed to compare PCR and culture results and to develop a rapid and more practical PCR technique for detection of M. pneumoniae.
    Materials and Methods
    Clinical samples from 100 patients with respiratory complaints were subjected to culture and PCR. A highly sensitive, PCR protocol using P4A and P4B primers targeting the P1 cytadhesin gene was designed and applied to nasopharyngeal swab samples collected from patients. Amplicon (345 bp) cloned by PCR-cloning and then sequenced by dideoxy chain termination.
    Results
    The results of positive cultures (10 out of 100) well correlated with the results of PCR. Samples from 33 additional patients which showed a negative result in culture, were positive by PCR. The detection limit for this assay was found to be 10 M. pneumoniae organisms in clinical samples. There was no amplification of DNA from 11 other species of human and animal mycoplasmas and 17 other bacterial species.
    Conclusion
    This study indicates that PCR is a sensitive, specific and reliable method for rapid diagnosis of M pneumoniae in respiratory tract samples.
    Keywords: Mycoplasma pneumoniae, Diagnosis, Culture, Polymerase Chain Reaction
  • Mr Palizvan *, A. Esmaeili, H. Rajabian, Y. Jand, E. Mirzazadeh Page 24
    Background and Objective
    Regarding the high prevalence of epileptic seizures, its complications and the necessity to control them, this study was carried out in order to assess the role of progesterone administration in newborn rats on Pentylenetetrazol (PTZ) kindling susceptibility after maturity.
    Materials and Methods
    This experimental study was carried out on 32 newborn Wistar rats. Rats were randomly divided into four groups, which are as follows: progesterone-injected females, progesterone-injected males, sesamoid-injected females and sesamoid-injected males. Progesterone and sesamoid groups were injected with progesterone (100 mg/Kg) and sesamoid (100 mg/Kg) respectively. Sixty days after injection chemical kindling in the rats was analyzed by PTZ administration.
    Results
    Progesterone significantly increased the susceptibility for PTZ kindling in female rats however it did not have a significant effect on seizure parameters in male rats.
    Conclusion
    The results of this study suggest that chronic administration of progesterone can only increase susceptibility for chemical kindling in female rats and not in the males.
    Keywords: Chemical Kindling, Pentylenetetrazol, Progesterone
  • S. Sokhanvar* Page 32
    Background and Objective
    Patients with ischemic heart disease classified to two major groups: patients with stable angina and patients with Acute Coronary Syndrome (ACS). Previous studies showed that posterior segment of left ventricle is a silent segment on ECG, and routine 12 leads electrocardiogram (ECG) is not sensitive for evaluation of posterior infarction. This study designed for evaluation of ST segment deviation on posterior leads of ECG in patients with ACS at Beheshti hospital in 2002.
    Materials and Methods
    This is a descriptive-analytical and prospective study. In 347 patients with diagnosis of ACS who were admitted in the emergency department, 12 leads ECG with additional three leads (V7-V8-V9) was carried out. For statistical analysis, calculation of percentages for sensitivity, odds ratios, and %95 confidence intervals was performed.
    Results
    Major abnormalities (ST elevation 1mm and ST depression  1mm) were found on the extra three leads in %21.6 (75 out of 347). Sensitivity of ST segment elevation for acute myocardial infarction on 12 versus 15 leads increased from %68.5 to %90.7 (P=0.0005). Sensitivity of ST segment depression for acute myocardial infarction on 12 versus 15 leads increased from %31.5 to %40.7 (p=0.157). Sensitivity of ST segment elevation for unstable angina (239 cases) on 12 versus 15 leads from zero to %5 and sensitivity of ST segment depression for unstable angina on 12 versus 15 leads increased from %31.8 to %36.8 (P=0.25).
    Conclusion
    The 15-leads ECG provides increased sensitivity of detecting ST–segment deviation in acute myocardial infarction and unstable angina.
    Keywords: Myocardial infarction, Unstable angina, Acute Coronary Syndrome, 15 leads ECG
  • R. Memarian *, M. Salsali, Z. Vanaki, F. Ahmadi, E. Hajizadeh Page 40
    Background and Objective
    Nurses form the most significant sector of the health care provision and play a fundamental role in providing on-going quality care for patients. To attain clinical competency, it is essential to understand the factors influencing it. Due to the fact that clinical competency is directly affected by specific features of the educational and health care system and the medical training within each country, it is necessary to assess the factors influencing clinical competency.
    Materials and Methods
    This study was based on the Grounded Theory method. The sample of 36 comprised of clinical nurses, as well as trainers and managers within the Ministry of Health and Medical Training, Nursing and Midwifery faculties, hospitals and members of the Nursing Council in Tehran. Data was obtained through semi-structured interviews, which were recorded and subsequently transcribed. The analysis was carried out by the Straus and Corbin method.
    Results
    In this study, personal factors were identified as one of the contextual factors affecting clinical competency. The respondents branded this category as “the internal and personal factors”. This included a significant number of sub-categories such as education and skill, moral values, consciousness responsibility and accountability. Another category was identified as “the external and organizational factors” which included categories such as educational and clinical environments, work license, control and supervision and effective educational system.
    Conclusion
    The clinical competency process resulted from the interaction between three factors ethics, effective experience and environmental factors.
    Keywords: Professional ethics, Clinical competency, Qualitative study, Nursing in Iran
  • F. Azizi *, A. Sedaghat, R. Sheikholeslam, H. Emamikhou, M. Padiab, M. Hedayati Page 50
    Background and Objective
    Iodine deficiency was a public health problem in Iran before iodine supplementation. In order to evaluate the iodine status of school aged children in Zanjan, this survey was conducted in the frame work of national monitoring survey in 2001 to find the prevalence of goiter and urinary iodine level.
    Materials and Methods
    1200 schoolchildren, aged 7-10 years, were selected randomly from all regions of Zanjan, and the grade of goiter, in 600 boys and 600 girls, was determined according to WHO classification. Urinary iodine content was measured using the digestion method in one tenth of the schoolchildren.
    Results
    Total goiter rate was 19.7%, 225% in girls and 16.8% in boys. Median urinary iodine was 18.1 µg/dl. Urinary iodine was above 10 μg/dl in 85.1% and less than 5 µg/dl in 1.6%, no one had urinary iodine below 2 µg/dl. There was no difference in goiter prevalence and urinary iodine between gender and rural or urban school children.
    Conclusion
    It is concluded that urinary iodine levels in school children of Zanjan province are indicative of adequate iodine intake. There is considerable decrease in goiter rate as compared to survey of 1986. Zanjan province therefore can be considered an “iodine deficiency free” zone.
    Keywords: Goiter, Iodine deficiency disorders, Urinary iodine
  • S. Mazloomzadeh *, A. Moosani, H. Dinmohammadi Page 57
    Background and Objective
    The prevalence of obesity, one of the greatest public health problems in the world has tripled in many countries since three decades ago this increase is often faster in developing countries than in the developed world. Gathering information on the main factors involved in the occurrence of obesity in different geographical areas plays a key role in the prevention of it. Therefore, the aim of this study is to evaluate the prevalence of overweight and obesity in relation to various factors in the Zanjan population.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was conducted on 2500 Zanjan residents aged between 15 and 64 years who were randomly selected through cluster sampling via their postal codes, using the protocol of the WHO STEPwise approach. Information on demographic characteristics was collected using questionnaires. Weight and height were measured according to standard protocols. Those with a BMI within the range of 25-29.9 Kg/m2 and 30 Kg/m2 or above were classified as overweigh and obese, respectively. Overweight and obesity were defined based on the WHO classification. Data was analyzed using Chi-Square tests and Logistic regression models to estimate odds ratios.
    Results
    The prevalence of being overweight and obese in this population were 30.7% and 15% respectively. The proportion of obesity was 21.3% in women and 8.9% in men. The prevalence of obesity increased with increasing age and in both sexes was the highest in 45-54 year olds. Both prevalences of overweight and obesity were greater in urban residents and married participants. The prevalence of obesity was also decreased with increasing educational level.
    Conclusion
    High prevalence of overweight and obesity in this population, specifically within high-risk groups, highlights the need to implement interventions for reducing this epidemic.
    Keywords: Obesity, Overweight, Epidemiology, Zanjan